Spring naar content

Nieuwe opzet

De afgelopen drie jaren waren een emotionele achtbaan. We hebben feest gevierd toen de eerste clubs zich aanmeldden als klant. We hebben elkaar vol twijfel aangekeken toen we kritische reacties ontvingen van de eerste clubs. We kregen de handen op elkaar van docenten en vragen van studenten van zestien die open deuren intrapten waarvan wij dacht dat ze veilig dicht zaten.

Wat heeft dit de afgelopen jaren opgeleverd? Vooral heel veel goede dingen!

We hebben leren luisteren naar jouw feedback bijvoorbeeld. Hoe belangrijk het is om naar iedere opmerking kritisch te kijken en een keuze te maken. Niet altijd de keuze die de gever van de feedback voor ogen heeft misschien. Wel een duidelijke keuze. Door de feedback zijn wij onze eigen processen en keuzes onder de loep gaan nemen. Dankjewel daarvoor!

Afgelopen jaren hebben wij enorm geïnvesteerd. Investeren op verschillende niveaus. Software ontving bijvoorbeeld de meeste euro’s. Onze kennis ontving een behoorlijke upgrade. Ja, wij dachten spelregelkenner te zijn. Jullie daagden ons uit om dieper in te gaan op de spelregels. Waar we vooral in hebben geïnvesteerd is het contact met jullie. Jullie vragen beantwoorden wij zo goed, snel en duidelijk mogelijk. Ontzettend veel waarde hechten wij aan het contact met jullie! Bedankt daarvoor! Wij hebben enorm geïnvesteerd in software die het makkelijk maakt voor ons én voor jou. Bijvoorbeeld de groepsleider: deze kan zelf leden/studenten/deelnemers toevoegen aan de groep. Ideaal!

Nieuwe opzet. Daar begint dit verhaal mee. Een nieuwe opzet zijn wij in 2016 mee begonnen en iedere dag zijn wij aan het doorontwikkelen. Die nieuwe opzet is een interactieve manier van het leren van spelregels. Primair spelregels veldvoetbal, maar maak je geen zorgen: wij denken veel groter dan dat. Wij hebben een database van meer dan 2000 (!!!) vragen voor zaalvoetbal klaar liggen.

Echt waar, elke dag leren wij bij! Waarom nu een nieuwe opzet? Dat is tweeledig: aan de ene kant de gebruiker en aan de andere kant RefBoys. Wij zoeken de optimale balans tussen die twee partijen. Die balans behelst meerdere facetten: gemak, belang, geld, kennis en nog meer. RefBoys wil natuurlijk zo veel mogelijk geld verdienen, daar draait de wereld om. Maar we hebben flink moeten investeren in een belangrijke tegenpool: kennis. Kennis is in den beginne gratis. Dus hoe ga je dat vermarkten? Lastig…

Onze eerste aanpak was niet de juiste. We waren zó veel tijd kwijt aan het updaten van hard coded tekst, dat was niet leuk meer! Moet je voorstellen dat de IFAB ergens een komma veranderd en wij duizenden vragen door moeten spitten om te vinden waar die ene komma zit. Niet te doen. Dat is ons oogpunt. Het was ook niet te doen vanuit het oogpunt van de gebruiker. Welke tekst is nu betrouwbaar? Geen idee… Dat hebben we aangepakt door modules te introduceren die 1 op 1 gelijk lopen met de theorie. Gemak dient de mens.

Modulair leren is niets anders dan het opknippen van droge theorie in stukjes die makkelijk behapbaar zijn. Naast het makkelijk behapbaar zijn kunnen aan modules ook specifieke opdrachten gekoppeld worden. Bijvoorbeeld een praktijkopdracht zoals een training of een verslag. Wij zijn nu zo flexibel dat wij binnenkort aan groepen kunnen aanbieden dat zij zelf modules kunnen toevoegen voor hun eigen groep. Zelf vragen kunnen uploaden. Zelfredzaam zijn.

Tot slot

Is RefBoys Academy er al? Nee! Wij hebben nog steeds de ambitie om (inter)nationaal marktleider te worden op het gebied van spelregels en aanverwante toetsing. Dat gaat ons lukken. Misschien niet vandaag, maar dan morgen wel. Er is altijd een morgen namelijk om naartoe te werken! De afgelopen jaren hebben wij met vallen en opstaan een richting kunnen bepalen. We verwachten geen grote veranderingen de komende jaren. Wel nuances en daarvoor is jouw input zo van belang. Bedankt!

Scroll naar boven