Spring naar content

Wij zijn RefBoys Academy

Onze visie

In een internationale markt, met de focus op de Nederlandse en Engelse taal, worden wij door (inter)nationale sportbonden, (sport-)clubs en verenigingen, (sport)opleidingen, scholen en individuen gezien als autoriteit op het gebied van spelregels. Door de grootste, compleetste, betrouwbaarste en meest actuele dataset van vragen en antwoorden over spelregels van uiteenlopende sporten beschikbaar te stellen aan onze klanten en gebruikers voldoen wij aan deze behoefte.

Onze missie

Spelers, trainers, arbitrage, ouders, toeschouwers en andere betrokkenen op de Nederlandstalige markt hebben een online en offline mogelijkheid om de kennis van en over spelregels van sporten te verbeteren en daarmee de beslissingen van de arbitrage te respecteren en zo te zorgen voor meer plezier op en rond de velden.

Onze stakeholders

  • de arbitrage, heeft een uitgebreid pakket van theoretische en praktische middelen ter beschikking waarmee zij zich zo goed mogelijk op het veld bezig kunnen houden met de arbitrage.
  • de spelers, trainers, leiders, hebben meer plezier in het spel doordat zij zich meer op het spel concentreren en minder op de arbitrage.
  • de clubs, hebben betere clubarbiters ter beschikking doordat zij de middelen aangereikt krijgen waarmee zij hun eigen arbiters beter kunnen maken.
  • de toeschouwers, hebben meer passie voor het spel door ze inzicht te bieden in de beslissingen van de arbitrage.
  • de bonden, hebben (door onze deelnemers gegenereerde) uitgebreide statistische gegevens als input waardoor de bonden kunnen sturen op actuele en concrete cijfers om zo de arbitrage nog beter te kunnen ondersteunen.

The big five: onze doelstellingen voor 2020 2021 2022?

Wat een jaar was 2020. Niet alleen voor de amateursport(er) en verenigingen, maar ook voor RefBoys Academy. Alle plannen die wij gesteld hadden konden regelrecht de prullenbak in door de maatregelen die werden genomen vanwege COVID-19. De gezondheid van een iedere sporter staat voorop en wij steunen de maatregelen absoluut! Vol goede moed wachten we op de versoepelingen zodat we de verenigingen weer kunnen bezoeken, workshops kunnen geven en jou kunnen helpen!

Toevoeging

Inmiddels is het medio 2021 en laaien de besmettingen weer op. We weten niet waar dit gaat eindigen. We hopen dat een ieder doet wat noodzakelijk is: afstand houden, mondkapje dragen, inenten, handen wassen, etc.. We zien elkaar zo snel als mogelijk!

  1. Wij willen tenminste 5 sporten aanbieden met spelregelvragen.
  2. Wij willen tenminste 10 sporten aanbieden met spelregels.
  3. Wij willen een aantal gebruikers van tenminste 1000, waarvan tenminste 50% maandelijks actief is.
  4. Wij willen tenminste 60% van de gebruikers gecertificeerd in een (of meerdere) sporten.
  5. Wij willen een marktaandeel van tenminste 1%.

Onze geschiedenis

Spelregelkennis is de basis, ongeacht welke sport je doet. De acceptatie van beslissingen genomen door de arbitrage wordt groter bij een betere spelregelkennis. RefBoys is ervan overtuigd dat dit leidt tot scheidsrechters die gerespecteerd worden, zelfverzekerd op het veld staan en beter gaan fluiten omdat de weerstand afneemt.

RefBoys is een zelfstandig bedrijf en bestaat sinds 2017. Opgericht door liefhebbers van en ervaringsdeskundigen in de sport en bovendien als voormalig assistent-scheidsrechters betaald voetbal bepakt met jarenlange ervaring in de voetbalwereld. Vanuit liefde voor de sport en passie voor arbitrage timmert RefBoys al jaren aan de weg om de kwaliteiten van de Nederlandse amateur arbitrage naar een hoger niveau te brengen. De passie voor voor arbitrage is de katalysator om een grotere bijdrage te leveren aan het plezier op en rond de velden en refboysacademy.com is het resultaat van deze passie. Meer kennis van spelregels, meer respect voor en minder weerstand tegen de beslissingen van de arbitrage en daardoor meer plezier in de sport. Dat is wat RefBoys wil bereiken samen met jou!

Ongeacht jouw niveau, de basisregels blijven hetzelfde. Ieder jaar wijzigen in meer of mindere mate de spelregels, dus is bijscholen een absolute noodzaak. RefBoys biedt jou de mogelijkheid om je kennis te testen en bij te leren. Ken jij de spelregels als scheidsrechter, speler, trainer of toeschouwer? Dan helpt dat jou om meer plezier in het spel te hebben. RefBoys richt zich op alles en iedereen op en rondom de sport. Arbitrage, spelers, trainers, leiders, clubmensen en natuurlijk het publiek!

RefBoys is niet tegen de dialoog, kritische vragen stellen aan de arbitrage mag – of moet – zelfs. Door feedback wordt de arbitrage beter: niet uit onvrede de arbitrage de schuld geven, maar constructief en inhoudelijk elkaar beter maken.

Met sportieve groet,

RefBoys Academy
Bas Steinhauser

Scroll naar boven