Spring naar content

Scheidsrechter

worden

Zonder scheidsrechter geen wedstrijd

Sta je wel eens stil bij de gedachte dat jouw wedstrijd niet door kan gaan zonder arbitrage? Iedere sport heeft een (en soms meerdere) scheidsrechter(s) nodig: veld- en zaalvoetbal, veld- en zaalhockey, volleybal, basketball, tennis, etc.. Soms kan dat opgelost worden met een ouder die vrijwillig "even" invalt, maar dit is niet de bedoeling.

Scheidsrechter zijn is leuk! Je bent actief betrokken bij de sport, je beweegt en blijft daardoor in conditie. Iedere week ben jij de winnaar op het speelveld, ongeacht de uitslag van de wedstrijd. Door zelf scheidsrechter te worden steun je jouw vereniging, de sport en andere teams. Zonder scheidsrechter kunnen we geen wedstrijden spelen. Wordt scheidsrechter en steun de sport!

Bij bijna alle sporten worden opleidingen gefaciliteerd door de (inter)nationale bonden. Voor voetbal is dat de KNVB, voor hockey is dat de KNHB, voor basketball is dat de NBB, voor tennis is de KNLTB en volleybal de NeVoBo. Door deze bonden worden wekelijks duizenden wedstrijden gespeeld op amateur en professioneel niveau. Hieronder vind je de links naar de diverse sportbonden om meer informatie te krijgen over het worden van scheidsrechter. Waar wacht je nog op? Wordt scheidsrechter!

Scheidsrechter worden bij de NBB? Schrijf je in op de website van de NBB!

Scheidsrechter worden bij de KNHB? Schrijf je in op de website van de KNHB!

Scheidsrechter worden bij de KNLTB? Schrijf je in op de website van de KNLTB!

Scheidsrechter worden bij de KNVB? Schrijf je in op de website van de KNVB!

Scheidsrechter worden bij de NeVoBo? Schrijf je in op de website van de NeVoBo!

Scroll naar boven