1718 Header datalek

Autoriteit persoonsgegevens

RefBoys heeft zich vrijwillig aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Hier worden een aantal vragen gesteld die ter toetsing worden aangeboden aan de AP en heeft van de AP bevestiging gekregen dat zij vrijwillig meewerkt aan het rapporteren van datalekken.

Waarom vrijwillig aanmelden bij AP goed is

De reden dat RefBoys zich heeft aangemeld is redelijk voor de hand liggend: wij verwerken persoonsgegevens. Bij de registratie vragen wij een persoonlijke gegevens en natuurlijk kunnen deze misbruikt worden door kwaadwillenden. Wij willen graag dat de AP op de hoogte is van onze activiteiten zodat zij ons snel kunnen helpen.

Onze voorzorgsmaatregelen

Wij doen ons best om te voorkomen dat kwaadwillenden er vandoor gaan met jouw gegevens en daarom hebben we:

  • een SSL certificaat om ervoor te zorgen dat de verbinding met onze website beveiligd is;
  • afgedwongen dat je een moeilijk wachtwoord kiest zodat je wachtwoord moeilijk te raden is;
  • onze server beveiligd met extra moeilijke wachtwoorden die extreem moeilijk te raden zijn.

Wat jij kunt doen

Zorg ervoor dat je een moeilijk wachtwoord kiest en hier zorgvuldig mee omgaat. Kies voor iedere website een ander wachtwoord. Het klinkt erg onhandig, maar met een Excel document kun je eenvoudig je wachtwoorden beheren. Wij gebruiken zelf 1password.com omdat we altijd onze wachtwoorden bij de hand hebben, mobiel of op de computer.

Als je toch denkt dat sprake is van een lek

Email zo snel mogelijk naar datalek@spelregelkennis.nl met zoveel mogelijk informatie over het lek. Meer informatie houdt in dat wij sneller het lek kunnen opsporen!

Mocht het nu zijn dat er een datalek is, dan proberen we ervoor te zorgen dat de schade zo beperkt mogelijk blijft. De server gaat direct offline en hierdoor kan niemand - echt niemand - meer bij de gegevens. Wij zoeken dan uit waar het lek zit, maken het dicht en dan pas kan de website weer online. In de tussentijd kun jij geen vragen meer oefenen, maar gezien de ernst hopen we dat je daar begrip voor hebt. Volg ons op Facebook zodat je altijd de meldingen kunt blijven volgen!

Dit is een demo-winkel voor testdoeleinden — bestellingen zullen niet worden uitgeleverd. Sluiten