Spring naar content

Momenteel werken wij aan een betere ervaring voor de gebruikers door aanpassingen te doen aan de website. Als gevolg hiervan kan informatie verouderd of onjuist zijn. Heb je vragen? Stuur ons een bericht! Als je op de hoogte gehouden wilt worden meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

De scheidsrechter zal zo goed mogelijke beslissingen nemen. Dit in overeenstemming met de spelregels en de geest van het spel. De beslissingen zijn gebaseerd op het oordeel van de scheidsrechter die de vrijheid heeft om gepaste actie te ondernemen binnen het raamwerk van de spelregels.

De beslissingen van de scheidsrechter betreffende spelaangelegenheden, inclusief of een doelpunt al dan niet is gemaakt en de uitslag van de wedstrijd, zijn bindend. De beslissingen van de scheidsrechter en de overige wedstrijdofficials moeten te allen tijde worden gerespecteerd.

De scheidsrechter mag niet op een beslissing m.b.t. een spelhervatting terugkomen wanneer hij inziet dat de beslissing onjuist was, of op advies van een andere wedstrijdofficial, als hij het spel heeft hervat of wanneer de scheidsrechter het eind van de eerste of tweede helft heeft aangegeven (inclusief blessuretijd) en het speelveld heeft verlaten of de wedstrijd heeft beëindigd. Echter, als de scheidsrechter, aan het eind van de speelhelft, het veld verlaat om naar de RRA te gaan of om de spelers te instrueren om terug te keren op het speelveld, leidt dit er niet toe dat een beslissing niet wordt veranderd wegens een voorval dat gebeurde voor het einde van de speelhelft.

Behalve zoals beschreven in Regel 12.3 en het VAR protocol, mag een disciplinaire straf alleen worden gegeven nadat het spel is hervat als een andere wedstrijdofficial de overtreding had gezien en geprobeerd had deze te communiceren met de scheidsrechter voordat het spel werd hervat; de spelhervatting behorende bij de straf is niet van toepassing.

Als de scheidsrechter niet langer in staat is de wedstrijd te leiden, dan mag het spel worden voortgezet onder supervisie van de andere wedstrijdofficials, tot het eerstvolgende moment dat de bal uit het spel is.

Scroll naar boven

Rad van fortuin

Draaien maar!
Ik ga akkoord met het privacy beleid en de actievoorwaarden.