Spring naar content

Momenteel werken wij aan een betere ervaring voor de gebruikers door aanpassingen te doen aan de website. Als gevolg hiervan kan informatie verouderd of onjuist zijn. Heb je vragen? Stuur ons een bericht! Als je op de hoogte gehouden wilt worden meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Een videoscheidsrechter (VAR) is een wedstrijdofficial die de scheidsrechter kan assisteren bij het nemen van een beslissing, door gebruik te maken van herhalingsbeelden. Dit alleen voor een ‘duidelijke fout’ of een ‘ernstig gemist voorval’ in relatie tot een doelpunt / geen doelpunt, strafschop / geen strafschop, directe rode kaart (geen tweede waarschuwing) of een geval van persoonsverwisseling waarbij de scheidsrechter de verkeerde speler van het overtredende team een waarschuwing geeft of verwijdert.

Een assistent videoscheidsrechter (AVAR) is een wedstrijdofficial die in eerste instantie de VAR ondersteunt door:

  • de tv beelden te bekijken als de VAR bezig is met een controle of een herziening;
  • een verslag bij te houden van alle VAR-gerelateerde voorvallen en alle communicatie of technologie problemen;
  • de communicatie van de VAR met de scheidsrechter te ondersteunen, met name door te communiceren met de scheidsrechter als de VAR een controle/herziening uitvoert, bijv. om de scheidsrechter te vertellen om het spel te onderbreken, of om de spelhervatting uit te stellen etc.;
  • de verloren gegane tijd bij te houden wanneer het spel wordt opgehouden voor een controle of een herziening;
  • informatie over VAR gerelateerde beslissingen te communiceren aan relevante partijen.
Scroll naar boven