Spring naar content

Momenteel werken wij aan een betere ervaring voor de gebruikers door aanpassingen te doen aan de website. Als gevolg hiervan kan informatie verouderd of onjuist zijn. Heb je vragen? Stuur ons een bericht! Als je op de hoogte gehouden wilt worden meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Wij zijn RefBoys Academy

Onze visie

In een internationale markt, met de focus op de Nederlandse en Engelse taal, worden wij door (inter)nationale sportbonden, (sport-)clubs en verenigingen, (sport)opleidingen, scholen en individuen gezien als autoriteit op het gebied van spelregels. Door de grootste, compleetste, betrouwbaarste en meest actuele dataset van vragen en antwoorden over spelregels van uiteenlopende sporten beschikbaar te stellen aan onze klanten en gebruikers voldoen wij aan deze behoefte.

Onze missie

Spelers, trainers, arbitrage, ouders, toeschouwers en andere betrokkenen op de Nederlandstalige markt hebben een online en offline mogelijkheid om de kennis van en over spelregels van sporten te verbeteren en daarmee de beslissingen van de arbitrage te respecteren en zo te zorgen voor meer plezier op en rond de velden.

Onze stakeholders

  • de arbitrage, heeft een uitgebreid pakket van theoretische en praktische middelen ter beschikking waarmee zij zich zo goed mogelijk op het veld bezig kunnen houden met de arbitrage.
  • de spelers, trainers, leiders, hebben meer plezier in het spel doordat zij zich meer op het spel concentreren en minder op de arbitrage.
  • de clubs, hebben betere clubarbiters ter beschikking doordat zij de middelen aangereikt krijgen waarmee zij hun eigen arbiters beter kunnen maken.
  • de toeschouwers, hebben meer passie voor het spel door ze inzicht te bieden in de beslissingen van de arbitrage.
  • de bonden, hebben (door onze deelnemers gegenereerde) uitgebreide statistische gegevens als input waardoor de bonden kunnen sturen op actuele en concrete cijfers om zo de arbitrage nog beter te kunnen ondersteunen.

The big five: onze doelstellingen voor 2020

  1. Wij willen tenminste 5 sporten aanbieden met spelregelvragen.
  2. Wij willen tenminste 10 sporten aanbieden met spelregels.
  3. Wij willen een aantal gebruikers van tenminste 1000, waarvan tenminste 50% maandelijks actief is.
  4. Wij willen tenminste 60% van de gebruikers gecertificeerd in een (of meerdere) sporten.
  5. Wij willen een marktaandeel (voetbalclubs) van tenminste 1%.

Onze geschiedenis

Spelregelkennis is de basis, ongeacht welke sport je doet. De acceptatie van beslissingen genomen door de arbitrage wordt groter bij een betere spelregelkennis. Wij zijn ervan overtuigd dat dit leidt tot scheidsrechters die gerespecteerd worden, zelfverzekerd op het veld staan en beter gaan fluiten omdat de weerstand afneemt.

RefBoys is een zelfstandig bedrijf en bestaat sinds 2017. Wij zijn liefhebbers, ervaringsdeskundigen en voormalig assistent scheidsrechters betaald voetbal. Vanuit onze liefde voor de sport en passie voor arbitrage zijn wij al jaren bezig aan de weg te timmeren om de kwaliteiten van de Nederlandse amateur arbitrage naar een hoger niveau te brengen. Onze passie voor voor arbitrage heeft ervoor gezorgd dat wij ons af zijn gaan vragen of we niet een grotere bijdrage konden leveren aan het plezier op en rond de velden en refboysacademy.com is het resultaat van onze passie voor de amateur arbitrage. Meer kennis van spelregels, meer respect voor en minder weerstand tegen de beslissingen van de arbitrage en daardoor meer plezier in de sport. Dat is wat wij willen bereiken samen met jou!

Ongeacht jouw niveau, de basisregels blijven hetzelfde. Ieder jaar wijzigen in meer of mindere mate de spelregels, dus is bijscholen een absolute noodzaak. RefBoys biedt jou de mogelijkheid om je kennis te testen en bij te leren. Ken jij de spelregels als scheidsrechter, speler, trainer of toeschouwer? Dan helpt dat jou om meer plezier in het spel te hebben. RefBoys richt zich op alles en iedereen op en rondom de sport. Arbitrage, spelers, trainers, leiders, clubmensen en natuurlijk het publiek!

"Scientia Potentia Est" (Kennis is macht)
Francis Bacon (1597)

Wij zijn niet tegen de dialoog, kritische vragen stellen aan de arbitrage mag – of moet – zelfs. Door feedback wordt de arbitrage beter. Waar wij voor willen zorgen is de feedback op het juiste niveau: niet uit onvrede de arbitrage de schuld geven, maar constructief en inhoudelijk elkaar beter maken.

Met sportieve groet,

Het RefBoys Academy team,

Willem Schuitemaker en Bas Steinhauser

Scroll naar boven