Skip to content
1718 Zaalvoetbal algemeen 0101

Spelregelvragen

Inloggen of registreren

Niet alle onderdelen zijn zichtbaar voor gebruikers die niet zijn ingelogd of zijn geregistreerd. Kies daarom een van de onderstaande opties:

Ieder seizoen kun je een certificaat behalen waarmee je kunt aantonen dat je de spelregels beheerst. Dit is een certificaat dat je met trots kan tonen bij de club, vereniging of opleidingsinstituut zodat men weet dat jij er alles aan doet om ieder jaar op de hoogte te blijven van de laatste spelregelwijzigingen!

Sorry, we hebben geen certificering beschikbaar voor de Ere- en Eerste Divisie Zaalvoetbal en deze zullen wij ook niet maken. Dit is een bewuste keuze omdat 98% van de regels gelijk zijn aan die van District zaalvoetbal. Omdat slechts een kleine groep gebruik zou maken van de resterende 2% is besloten hier geen vragen voor op te stellen. Bij voldoende animo vanuit onze gebruikers zullen wij dit uiteraard wel gaan doen. Stuur dan een email naar: service@refboysacademy.com.

De spelregels

Soms wijkt een competitiereglement af van de spelregels. Ons uitgangspunt is echter de spelregels en niet het competitiereglement.

Na wijzigingen zijn wij afhankelijk van een bond en de voortgang van de eventuele vertaling. Zodra deze gereed is worden de nieuwe spelregels ter beschikking gesteld en worden nieuwe vragen gemaakt of oude verwijderd.

Verschillen district en landelijk

De verschillen tussen de regels voor het district en landelijk zijn in het oranje weergegeven waarbij oranje de tekst is voor landelijk. Hierbij kunnen dus teksten weggelaten zijn die voor het district wel van toepassing zijn.

Regel 1 Het speelveld
Regel 2 De bal
Regel 3 Het aantal spelers
Regel 4 De uitrusting van de spelers
Regel 5 De scheidsrechter
Regel 6 De assistent-scheidsrechters
Regel 7 De duur van de wedstrijd
Regel 8 Het begin en de hervatting van het spel
Regel 9 De bal in en uit het spel
Regel 10 Hoe er wordt gescoord
Regel 11 Buitenspel
Regel 12 Overtredingen en onbehoorlijk gedrag
Regel 13 De vrije schoppen
Regel 14 De strafschop
Regel 15 De inworp
Regel 16 De doelworp
Regel 17 De hoekschop
Regeling om de winnaar van een wedstrijd te bepalen
De strafschoppenserie
Scheidsrechterssignalen
Colofon KNVB
Scroll To Top